Bollenvelden filmen of fotograferen met je drone? Let op ander vliegverkeer!

De bollenvelden staan de komende weken weer prachtig in bloei, en dat trekt veel droneliefhebbers naar de bollenstreek om daar de prachtigste luchtopnamen te maken. Mocht jij ook met je drone willen afreizen naar de bollenstreek, houd dan in het achterhoofd dat er ook veel ander vliegverkeer zal zijn, waaronder helicopters, sportvliegtuigen en zelfs Dakota’s. Die vliegen soms lager dan 120 meter, dus houd je ogen en oren goed open en laat je niet afleiden tijdens het vliegen. Laat als het even kan iemand met je meekijken terwijl jij je met je drone bezig bent.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: piloten van sportvliegtuigen en helikopers moeten zich goed realiseren dat recreatieve drones tot 120 meter hoog mogen vliegen, dus ook zij moeten extra opletten tijdens het maken van lage vluchten boven de bollenstreek.

En wellicht ten overvloede: houd er rekening mee dat het noordelijkste deel van de bollenstreek rondom Lisse onderdeel uitmaakt van de CTR Schiphol. Hier zijn helemaal geen dronevluchten toegestaan. Je kunt natuurlijk ook uitwijken naar de bollenvelden in Zeeland, Flevoland of Noord-Holland, die zijn wat rustiger dan de velden in de bollenstreek.

Vlieg je drone veilig!

3 gedachten over “Bollenvelden filmen of fotograferen met je drone? Let op ander vliegverkeer!

    • Hoi Ilknur, kijk eens op bloemenradar.nl, en vervolgens op het kaartje op deze website, dan moet je wel plekken vinden waar je bloeiende bollen aantreft en waar je ook mag vliegen. Ga niet te veel naar het noorden (zeg maar Hillegom), want dan kom je in de CTR Schiphol. Verder zit er nog een zweefvliegveld ten westen van Lisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *