Waarom je niet met je drone boven een mensenmenigte mag vliegen [video]

Eén van de regels waar je als dronepiloot al gauw mee te maken krijgt is de regel dat je niet met je drone boven een mensenmenigte mag vliegen. Maar waarom eigenlijk niet? Zo’n drone blijft toch netjes stil in de lucht hangen, wat kan dat nu voor kwaad?

De reden is eenvoudig: een drone kan een storing vertonen, of een externe oorzaak kan ervoor zorgen dat je drone naar beneden komt. En dan is een drone van een kilo of meer ineens een bijzonder gevaarlijk apparaat. Niet alleen kan het gewicht van de accu voor een flinke optater zorgen, ook de nog draaiende propellers kunnen mensen ernstig verwonden.

Kijk maar eens naar onderstaande video. En houd daarna altijd in het achterhoofd dat je drone om wat voor reden dan ook plotseling omlaag kan komen zetten. En dan vlieg je op dat moment liever niet boven mensen. Vlieg je drone veilig!

4 gedachten over “Waarom je niet met je drone boven een mensenmenigte mag vliegen [video]

  1. Nou hij had niet naar beneden gekomen als hun die papietjes de lucht in hafden geblasen want er kwam papiertje in de props en toen kwam na beneden het had een oorzaak dan hij naar beneden kwam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *